Ovenschotel met courgette

Courgette is de ideale groente om in een ovenschotel te verwerken. De ovenschotel met courgette is een Franse schotel, breng hem op smaak met Provençaalse kruiden om de ovenschotel dat Franse gevoel mee te geven. De toevoeging van aardappel en kaas, maakt deze ovenschotel vrij zwaar. Je kunt iets minder aardappel en kaas gebruiken, wanneer je het gerecht graag lichter hebt. Elke oven verwarmd op een andere manier, houd de ovenschotel goed in de gaten om de juiste garing te bereiken. Deze ovenschotel is vrij gemakkelijk te bereiden, alle ingrediënten kun je in de supermarkt kopen. Schroom niet om extra ingrediënten toe te voegen, zo kun je op een creatieve manier jouw eigen handtekening onder deze ovenschotel zetten.

ovenschotel-met-courgette

Ingrediënten

  • Courgette
  • Ui
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Tomatenblokjes uit blik
  • Geraspte kaas
  • Aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • Runderreepjes
  • Provençaalse kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd plakjes van de helften. Snijd de ui in ringetjes en bak de ui voor ongeveer een minuut in verhitte olijfolie.
  • Voeg de runderreepjes toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Voeg nu ook de courgette toe en laat de stukjes courgette voor ongeveer 3 minuten meebakken, breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Het mengsel mag je vervolgens in een ovenschotel scheppen, leg de voorgekookte aardappelschijfjes hier bovenop en bestrooi de ovenschotel met kaas. De ovenschotel met courgette heeft ongeveer 30 minuten nodig, controleer af en toe de oven om te zien of de ovenschotel al goed is.
  • Voeg naar smaak Provençaalse kruiden toe om de ovenschotel met courgette een Franse touch te geven.
  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 60 minuten
  • Beoordeling 3.8 sterren uit 5 beoordelingen
  • Personen : 4