Gevulde courgette

Gevulde courgette, is een klassieke wijze om de courgette bereiden. De langwerpige vorm en knapperigheid van de courgette maken de courgette tot een uitstekende groente om te vullen. We gaan de courgette bij deze variant vullen met rijst, gehakt, tomaten, ui, kaas en verschillende kruiden voor de smaak. De combinatie van ingrediënten maakt de gevulde courgette tot een vullende, maar gezonde maaltijd. De gevulde courgette is arm aan koolhydraten en bevat genoeg groente om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 200 gram groente te komen. Een lekker en gezond gerecht! Gevulde courgette.

gevulde-courgette

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 4 stuks courgettes
  • 4 kleintjes italiaanse tomaten
  • 4 kleintjes uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Peterselie
  • Peper en zout

Instructies

  • Kook de 150 gram rijst gaar.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes, verwijder het vruchtvlees.
  • Maak de uien en knoflook schoon en versnipper ze.
  • Stop een scheutje olijfolie in een pan en bak het rundergehakt bruin.
  • Voeg de uien, knoflook, tomaten en alle kruiden toe.
  • Laat het geheel voor ongeveer 5 minuten rustig garen. Tot zover de voorbereiding!
  • Verwarm de oven tot 200 graden.
  • Halveer de courgettes in de lengte en verwijder het vruchtvlees uit de courgette met een lepel. Besprenkel de halve courgettes met een klein beetje zout.
  • Het mengsel met de groente en het gehakt, mag in de halve courgettes worden gestopt.
  • Strooi de geraspte kaas over de courgettes met de geraspte kaas en stop de halve courgettes 25 minuten in de voorverwarmde oven (schakel de oven terug tot 180 graden).
  • Serveer twee halve courgettes per persoon, serveer de rijst er apart bij.
  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 40 minuten
  • Beoordeling 5 sterren uit 1 beoordelingen
  • Personen : 4