Gegrilde courgette met kaas

Gegrilde courgette met Parmezaanse kaas, is het ideale gerecht voor in de zomer. Je kunt het eenvoudig op de barbeque bereiden en iedereen vindt het lekker. Heb je geen barbeque tot je beschikking? Dan kun je de gegrilde courgette met kaas ook op een normale grill bereiden, net wat jou uitkomt. Gegrilde courgette met kaas is bedoeld als bijgerecht. Het gaat het best samen met een stukje vlees, kip of vis. Doe niet te zuinig met de Parmezaanse kaas, dit geeft dit bijgerecht namelijk het hartige karakter. Het onderstaande recept is geschikt voor vier personen en kun je binnen 15 minuten bereiden.

gegrilde-courgette-met-kaas

Ingrediënten

  • 3 stuks courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels boter
  • Verse peterselie
  • 100 gram Geraspte Parmezaanse

Instructies

  • Verwarm een grill of de oven voor, zodat je straks direct kun starten met grillen. Grill je met de barbecue? Zorg in dat geval dat de vlammen zijn verdwenen en de kolen witheet zijn.
  • Snijd een courgette door het midden door de midden, vervolgens snijd je tweemaal drie plakken van de courgette. Per courgette heb je daarmee zes dikke plakken.
  • De boter, verse peterselie en geperste knoflook vermeng je. Smeer de dikke plakken met dit mengsel in van boter in.
  • De geraspte Parmezaanse kaas voeg je toe aan één kant van de plakken.
  • Na een minuut of 5 komen er grillstrepen op de plakken, laat de courgette nu nog een minuut of 2 garen en wacht tot de kaas goed gesmolten is. Eetsmakelijk, de gegrilde courgette met kaas is klaar om gegeten te worden!
  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 15 minuten
  • Personen : 4